Over onze winkel

Op een oppervlakte van maar liefst 425 vierkante meter kan u in onze kringloopwinkel naar hartenlust snuffelen en zoeken in duizenden tweedehands, maar soms ook nieuwe spullen. Er is van alles te koop en het aanbod van artikelen wisselt vaak.

Onze kringloopwinkel is één van de (kringloop)winkels van Woord en Daad en wordt gerund door vele enthousiaste vrijwilligers. De Woord en Daad winkel in Gorinchem werkt voor een betere toekomst voor Restaveks in Haïti. In Haïti leeft 1 op de 15 kinderen als Restavek. Deze kinderen komen meestal van het platteland en werken als huisslaaf voor een familie in de stad. Uitbuiting en misbruik zijn voor hen dagelijkse realiteit.

Woord en Daad werkt samen met partnerorganisatie Restavek Freedom om deze kinderen een veilig thuis te bieden. De kinderen krijgen de kans om christelijk onderwijs te volgen en de omgeving wordt bewust gemaakt van de gevolgen van kinderslavernij. Zo gaan we samen de strijd aan tegen uitbuiting!

Stichting Woord en Daad verbindt vanuit Bijbels perspectief mensen wereldwijd in de strijd tegen armoede. Samen met lokale partners in Azië, Afrika en Midden- en Zuid-Amerika wil Woord en Daad het verschil maken in het leven van (kans-)armen. Dit doet zij met een groot aantal ontwikkelprojecten, wereldwijd.

De winkel is geopend van woensdag tot en met zaterdag.
Tijdens deze openingstijden kunt u aan de zijkant van het pand, bij het magazijn, goederen brengen zoals tweedehands spullen, kleding, boeken, speelgoed, overcomplete inboedel, antiek etc.

Wilt u vrijwilliger worden? Stuur ons een bericht via woordendaadwinkelgorinchem@gmail.com