Burgemeester Melissant opent kringloopwinkel Woord en Daad

GORINCHEM – De nieuwe kringloopwinkel van Woord en Daad is zaterdag 17 november feestelijk geopend door burgemeester Melissant.

Tegen 12 uur staan er vele belangstellenden op het plein voor de winkel te wachten. Na aankomst van de burgemeester neemt Steef Post, voorzitter van het bestuur, het woord en heet eenieder van harte welkom. Hij benadrukt dat met de komst van deze kringloopwinkel niet alleen duurzaamheid wordt gestimuleerd, maar ook dat met de opbrengst van deze winkel jongeren in India een baan krijgen waardoor zij weer een betekenisvol leven krijgen.

Als officiële openingshandeling onthullen burgemeester Melissant en Kees Ippel, een van de 54 betrokken vrijwilligers, de lichtbakken waarop de naam en het logo van de winkel prijkt. Na deze handeling neemt de burgemeester het woord. Zij blijkt nauw betrokken te zijn op de Gorinchemse stichting en motiveert haar bereidheid om deze winkel officieel te openen. “Mijn man en ik zijn al jaren verbonden aan Woord en Daad omdat we financieel een kind ondersteunen. Ook mijn schoonmoeder van 86 is actief betrokken bij de kringloopwinkel van Woord en Daad in Oud-Beijerland.” De burgemeester noemt de winkel een verrijking voor de stad.

Terwijl de burgemeester aansluitend een eerste aankoop doet vertelt Rina Molenaar, directeur-bestuurder van Woord en Daad, over hoe jongeren in India dankzij dit project niet alleen voor zichzelf een betere toekomst hebben, maar dit een grotere uitwerking heeft. “Als u vandaag in de winkel een aankoop doet, helpt u niet alleen die ene jongere, maar het hele gezin.”

Na deze woorden laat de burgemeester de vaas die zij gekocht heeft zien, waarna het publiek naar binnen stroomt. Het enthousiasme is groot in de winkel; de rij voor de kassa komt tot aan de buitendeur.

Vele belangstellenden bij de opening van de winkel.

Kees Ippel (l) en burgemeester Melissant onthulden samen de lichtbakken met logo en naam van de winkel.

Burgemeester Melissant onthult de lichtbak.

Burgemeester Melissant doet de eerste aankoop in de kringloopwinkel.

Eerste aankoop; een vaas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *