Luisterboek – Miss India

Queeny kijkt naar de gezichten van de mensen om haar heen. Niemand kijkt blij. Hoe kan het ook anders? Als je leven alleen maar uit stenen bestaat. Waarom lopen al die mensen gewoon naar de steengroeve? Waarom kijken ze niet verder dan hun eigen dorp en gaan ze niet op zoek naar een andere baan? Is het dan echt waar wat nana en amma zeggen? Heeft niemand echt een keuze?

Elke woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag komt er een nieuw hoofdstuk online!

Wil je de mensen in India steunen? Dat kan! Nu je extra thuis bent kun je misschien klusjes doen voor je moeder, in en om het huis? De boodschappen opruimen? Of de auto wassen voor je vader? Print de kluskaart en ga meteen aan de slag! Je kan het geld inleveren als onze winkel weer geopend is. Je kan ook online doneren!

Inleiding – Stel je voor…
Hoofdstuk 1 – Miss India
Hoofdstuk 2 – De steengroeve
Hoofdstuk 3 – Ruzie
Hoofdstuk 4 – Verdriet
Hoofdstuk 5 – Bijna is het zo ver
Hoofdstuk 6 – De eerste avond
Hoofdstuk 7 – De laatste poging
Hoofdstuk 8 – De grote dag
Hoofdstuk 9 – Het afscheid op school
Hoofdstuk 10 – Stenen sjouwen

Hoe vonden jullie het verhaal van Queeny? Helaas komt kinderarbeid nog steeds heel veel voor! Ook in de kledingindustrie. Als je daar wat meer over wil weten, kan je daarover in het blad Grenzeloos meer lezen.

Misschien vind je het juist wel leuk om nog wat meer te leren over India, het werken in de steengroeve etc. Dan hebben we nog een werkblad met taal- en rekenwerk voor je! Hieronder kan je de werkbladen vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *